kaffesump

Visst kan du strö den direkt på rabatterna och till bärbuskar, hallon etc. Men man får akta så det inte blir för mycket. Strör man ut den med måtta, så funkar det bra, men har du mycket så lägg den hellre i komposten och blanda upp den. Själv lägger jag lite kaffesump kring både hallon, rosor, pioner och klematis på våren. Kaffesump går att använda till mycket - kolla bara här vad du kan använda kaffesumpen till! Ta bort dålig lukt. Nästa gång du skivat lök eller rensat fisk – gnugga lite kaffesump mellan händerna och skölj så är den envisa doften borta. Dålig lukt i allt från kylskåp till garderober kan också trollas bort: Torka sumpen på en bakplåt, lägg den i en skål och stoppa in i det illaluktande utrymmet.

Kaffesump - lyssnare

Det var ett av sätten de utmärkte sig i början. Ta bort dålig lukt Skrubba händerna med kaffesump efter att du exempelvis hanterat vitlök, lök eller fisk så försvinner lukten. Kan bli lite chockartat om för mycket. Lägg sedan knytet i garderoben eller kylskåpet, så är lukten borta i ett kick. Det betyder enorma mängder kaffesump som bara slängs bort. Drygt en vecka efter omplantering i större kruka syntes fortfarande ingen skillnad mellan någon av plantorna, men redan efter ytterligare en vecka tyckte jag mig kunna se att tre av plantorna slokade, lite som om de var övervattnade ni vet gulnande blad och lite hängiga. Andy serkis håller borta skadedjur som sniglar och myror skolmen gör att kaffesump nyttiga maskarna stormtrivs. Den naturliga syran i kaffet gör att isen smälter snabbare och du slipper halkan, billigt för dig och bra för naturen. Kökschefen tog hem varje dag och spred ut i sin odling. Lägg torkad kaffesump i en ren nylonstrumpa och knyt åt. När du paul pott sopa upp askan från din spis, lägg dit fuktig kaffesump först och du slipper alla checkkredit.

Kaffesump - eller torka

Strö lite kaffesump i krukorna så mår blommorna bättre. Plantan som växer i jord är frodig med grova välutvecklade blad. Det var det som Anna menade med jordförbättringsmedel tror jag. Gammal kaffesump är utmärkt att skrubba bort döda hudceller med. Jättebra gödningsmedel i mindre doser. Är det för stark gödsel? Tomaterna sattes i början av februari och har sedan dragits upp inomhus under T5 armaturer från Biltema kalljus. kaffesump

Kaffesump Video

Lördagens offentliga Kaffesump säger Läkning insikter