jotunheim

Jotunheimen (uttal: /'ju:tʉnhɛimən/; "Jättarnas hem", är ett högfjällsområde i Norge, omfattande cirka 3 kvadratkilometer. Här finns några av Norges och norra Europas högsta berg. Galdhøpiggen (2 meter över havet) som är Norges (och Skandinaviens) högsta berg och Glittertind (2 meter över havet), Norges  ‎Geologi och geografi · ‎Jotunheimen som. Allt inom fjällvandring. Nu med över fjällbilder, reseberättelser från Norge och Sverige, glaciärteknik, mat, utrustning, tester mm från tre glada vandrare i Varberg. I Norge betyder fjällvandring njutning, där lätt packning är lika rätt som gourmetmiddagar och skön sömn på timrade hytter med torvtak. Vi for till det vackra Jotunheimen och vandrade på norska. jotunheim

Jotunheim - Miljarder

I Norge finns 18 så kallade nationella turistvägar, utvalda landsvägar där naturattraktioner längs vägen smyckas med ny konst, design och arkitektur. Läs mer om Haugseter Fjellstue. Enorm kontrast när man kom från norra Värmland eller längre upp i Sverige där det sedan länge mest är ödegårdar. När man sedan har nått slutet på Russvattnet och det är dags att börja bestiga det sista berget var vi faktiskt gråtfärdiga. NOK per person.

Jotunheim - vattnet rinner

Dag 2 — Gjendesheim till Glitterheim. Men om det bara var en enda person som låg till grund för sagorna är oklart. In the summer months, outside…. Se mer på film. Att gå på tur är en del av den norska självbilden, att skildra fjällen en del av konstlivet. Vandringsturen till Besseggen tar timmar.