gullregn

Gullregn. Inom släktet Gullregn finns två arter: sydgullregn (L. anagyroides) och alpgullregn (L. alpinum). Bägge arterna har sitt huvudsakliga utbredningsområde i mellan- och sydeuropa. Den kan dock sprida sig spontant även till våra breddgrader. I våra trädgårdar planteras vanligen en hybrid mellan de. Beskrivning[redigera | redigera wikitext]. Gullregnsarterna är stora lövfällande buskar eller träd med grågrön slät stam. Buskarna blommar på våren med gula blommor i stora hängade klasar. Bladen är trefingrade. Fröna, som ligger i en fruktbalja, är bruna eller svarta. Hela växten är giftig och fröna innehåller särskilt mycket. Laburnum – Gullregn. Alla delar på växten är giftiga pga. giftet cytisin, vilket finns mest koncentrerat i fröna. Den är mycket vacker, men tämligen dominerande och den bästa utvecklingen uppnås när den planteras fritt, där den har plats att växa och utvecklas. Jorden får inte vara kall och våt. Bladen är skaftade, tredelade. gullregn

Gullregn Video

Gullregn Sydgullregn odlas som prydnadsbuske. I allvarliga sandhamn stockholm eventuellt även muskelryckningar, medvetande- och andningspåverkan. Bilderna är avsedda som identifieringshjälp. Kan komma inom en halvtimme till doro seniortelefon par timmar. Gullregn mindre akuta fall Direktnummer. Även träet är giftigt, men de giftiga egenskaperna avtar i takt med att träet torkar.

Gullregn - Kia

Betalning vid leverans För att du ska känna dig säker när du handlar av Dream gardens AB så har vi valt att enbart ta betalt i samband med leverans. Den röda färgen gör att de ser goda ut. Dock kan några få frön ge symptom hos barn. Idegran har ett hårt och starkt virke som är eftertraktat för snickeri. Hämtad från " https: