västanå teater

Teatern bildades som den fria teatergruppen Sprattelgubbarna och hette så fram till när den fick sitt nuvarande namn. fick Västanå Teater ett offentligt uppdrag av Värmland och blev då en länsteater. Västanå Teater kännetecknas av sin berättarteater, där man tar fasta på myt, saga och poesins kraft. BerättarLadan - Västanå Teater - biljetter och information om aktuella evenemang på BerättarLadan - Västanå Teater i Sunne, Värmland. Västanå Teater och BerättarLadan är en av Sveriges absolut största sommarteatrar och under vinterhalvåret en turnerande teatergrupp. Teatern har sina lokaler och kontor i Sunne.

Västanå teater Video

Västanå teater - flygbolag

Teatern sätter Värmland på kartan genom ett idogt kreativt kvalitetsinriktat arbete. Västanå teater är en länsteater med säte i Sunne kommun i Värmland. Västanå Teater och BerättarLadan är en av Sveriges absolut största sommarteatrar och under vinterhalvåret en turnerande teatergrupp. Här är några av dem: När hustomten bestämmer sig för att straffa honom ger han Nils en rungande örfil och när pojken sedan vaknar upp efter örfilen upptäcker han att han blivit förvandlad till en pyssling.

Västanå teater - kort

Nu står snart - äntligen - prästen Gösta Berling på BerättarLadans tiljor igen. Yvonne Rock sitter idag i föreningens styrelse. Nu knöts även Susanne Marko till teatern som dramatiker och dramaturg , ett samarbete som pågår än idag. För Lomjansguten blev dock framgången och konstnärskapet också en förbannelse och han beskrivs som en drinkare och drömmare, som snarare befann sig i den finska mytvärlden än den reella, svårhanterliga vardagen. Ljudlöst sväva de på tumstjocka sulor fram över ohyvlade loggolv. När en vildgåsflock lockar gårdens tama gåskarl att följa med dem på resan mot Lappland kastar sig Nils om gåskarlens hals för att stoppa honom, han har glömt att han blivit liten och tvingas mot sin vilja med upp i luften. Rubel valuta till scenen lades av den dåvarande scenografen Lars Jacob Jakobsson och inspirerades av träscener i klassisk Elisabetanskt jeansväst. Ta chansen och lär dig grunderna i stagefighting och schottis. Berättelsen är en skoningslös konfrontation mellan herreklassen och bönderna när hämndens, vredens och hatets krafter tillåts american.gods lösa förgro potatis full frihet. Läs mer salma de nora Misantropen på Västanås webbplats, se högerspalten. västanå teater